“De Spotlight weken”

Lijkt het jou leuk om wedstrijden te gaan dansen? Ben jij bereid om daarvoor een tandje meer in te zetten? Kijk jij ook altijd naar dansprogramma’s en denk je dan ‘Dat wil ik ook!’ dan is dit je kans.

Let’s Dance neemt deel aan danswedstrijden in De Kempen, maar ook op andere plaatsen in Nederland, zoals Drunen, Vught of Wageningen. De wedstrijdkalender varieert per jaar, het kunnen 6 wedstrijden en/of evenementen, maar ook 8 wedstrijden en/of evenementen zijn bijvoorbeeld. De wedstrijden zijn altijd op zondag, terwijl optredens ook op andere dagen kunnen plaatsvinden.

Van jou wordt verwacht, dat je elke training en wedstrijd en/of evenement aanwezig bent. Afmelden kan alleen met een goede reden. Een dagje uit naar een pretpark is bijvoorbeeld geen goede reden. We zijn een teamsport en jij maakt deel uit van dat team. Het is dus zeer belangrijk dat je er altijd bent tijdens trainingen en wedstrijden.

Vind je het spannend om deel te nemen aan de Spotlightweken? Dat is nergens voor nodig. Je krijgt een choreo en technieken aangeleerd en we kijken of jij klaar bent voor een wedstrijdgroep. Lijkt je dat wat?

De Spotlight trainingen worden gehouden tijdens les van de trainingsgroep van jouw eigen leeftijdsgroep. Eigen trainsters en wedstrijdtrainsters (behorende bij de leeftijdscategorie) verzorgen de les. Het doel hiervan is om in een veilige ontspannen sfeer een “auditieles” te verzorgen, doordat eigen trainsters aanwezig zijn.
Ben je lid van een trainingsgroep en je wil mee doen? Geef dat aan bij je eigen trainsters. Wedstrijdtrainsters komen sowieso op jouw les kijken of er potentiële wedstrijdleden bij zitten. Er wordt dan contact opgenomen met jouw ouders.
Ben je geen lid van Let’s Dance en je wil mee doen? Dan kun je je hier inschrijven. Vermeld bij het aanmelden dat het om de spotlightweken gaat.

Zodra je bent ingeschreven krijg je ruim van te voren te horen wanneer je verwacht wordt, hoe laat je verwacht wordt en waar je moet zijn.

Wanneer kun je je opgeven voor een wedstrijdgroep?

Swing: je bent op 01-05-2024 minimaal 10 jaar.
X-Treme: je bent op 01-05-2024 minimaal 13 jaar.
Temptation: je bent op 01-05-2024 minimaal 16 jaar.

Inschrijven kan tot 1 maart!

Gezien de leeftijden op dit moment in de trainingsgroepen zijn de Spotlightweken vanaf de leeftijdsgroep Temptation in de les van de wedstrijdgroepen. Deelnemers van de Spotlightweek voor deze groep komen naar de training van X-Treme of Temptation.
De trainsters die de les verzorgen zijn de beoordelaars. Zij letten op je Presentatie, Choreografie, Technieken, Muzikaliteit en Uitstraling.

Voor de wedstrijdleden:
De trainsters van de volgende wedstrijdgroep komen bij de jongere groep een les geven, ook daar zijn de trainsters die de les verzorgen de beoordelaars.
Wedstrijdleden moeten 1 maart definitief doorgeven of ze doorgaan of niet. Dit is belangrijk voor de samenstelling van de wedstrijdgroep voor het komende seizoen.

Data:
Voor de wedstrijdleden is de spotlight week op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 maart.
Voor de trainingsgroepen en nieuwe deelnemers is de spotlight week op donderdag 14 maart.

Ga je door of niet?

De trainsters van de wedstrijdgroep waar je eventueel in komt te dansen bellen zelf naar jou of je ouders of je wel of niet door bent naar de wedstrijdgroep. Had je je niet opgegeven, maar je bent wel opgevallen? Dan zal het bestuur met je ouders bellen. Binnen een week zal er gebeld worden.